Kunstwerk van Robert VerhaafBeeldend kunstenaar Robert Verhaaf exposeert van 24 februari tot 11 maart 2024 zijn werk in de Galerie van Ateliers BaZtille. Er zijn onder andere schilderijen, schetsen en sculpturen te zien. De opening van ´Mijn weg naar Abstractie 93-23’ gaat plaatsvinden op zaterdag 24 februari om 15.00 uur.

Al vanaf het eind van de jaren tachtig maakt Robert Verhaaf zijn schilderijen, waarbij de stijl van zijn werken al vanaf het begin abstract was. Het duurde een aantal jaren voordat Robert het juiste medium had gevonden om zijn afbeeldingen op het linnen aan te brengen. Zijn receptuur met ei-tempera, aangevuld met bijenwas, vormde de aanleiding om invulling aan zijn passie om met pigmenten kleuren te gaan samenstellen en daar vervolgens mee te gaan schilderen. De werkwijze van Robert is een associatieve zoektocht naar ruimtelijkheid en oneindigheid.

Daarnaast maakt Robert Verhaaf ook sculpturen van steen, en hij toont enkele gedichten. Hij noemt deze gedichten ‘schrijfsels’. Er is een bundeltje waarin een twintigtal schrijfsels zijn samengebracht.

Ateliers Baztille is een ateliercomplex en een expositieruimte dat tot stand is gekomen door de strijdlust van Robert Verhaaf, en opgericht in december 2000.

Tim Biesta, muzikant en componist, en werkzaam in Ateliers BaZtille, heeft op verzoek van Robert een muziekstuk gecomponeerd aan de hand van zijn schilderijen. Deze compositie zal te beluisteren zijn tijdens de tentoonstelling en dat maakt de beleving van Roberts werk compleet.

De expositie van Robert Verhaaf is van 24 februari tot 11 maart 2024 te bezichtigen in Ateliers BaZtille aan de Rokkeveenseweg 46c in Zoetermeer. De openingstijden zijn van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Bron: Kunstkrant januari/februari 2024

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-