poster kijkbuisvriendenKijkbuisvrienden is een groots opgezette muziekvoorstelling, die een ode  brengt aan de Nederlandse kindertelevisie! “Iedereen kan zijn favoriete jeugdhelden van vroeger nog een keertje zien en voor hun gevoel met natte haartjes op de bank zitten” zegt producent  Ydwer Bosma.

“Eigenlijk is het een muzikale tentoonstelling! Want we hebben het niet alleen over de programma’s, maar ook over die tijd, waarin alles zich afspeelde. Weet u dat merk nog of ken je die winkel nog? Dat soort dingen!”, aldus Ydwer Bosma.

In wonderschone liedteksten, persoonlijke verhalen, herkenbare tunes en grappige anekdotes passeren alle spraakmakende kinderprogramma’s in rap tempo de revue en ontdekt iedereen weer zijn jeugd. Kent u Dappere Dodo nog? Of ridder Floris? En hoe ging dat liedje van De Fabeltjeskrant ook alweer? Bij wie kwam Swiebertje altijd op bezoek voor een vers ‘kopjen kofjen’ en wat was de naam van de dochter van Pipo? In deze interactieve show gaat u van het ene 'oh ja' moment, naar het andere! 

“We hebben een zeskoppige liveband, onder leiding van Stanley Stokkermans. Hij is de zoon van grote componist Joop Stokkermans, die zoveel geweldige kindermuziek heeft geschreven. Zijn werk komt ook voorbij. Maar ook werk van Harry Bannink, Ruud Bos en Tony Eyk bijvoorbeeld. Dus iedereen kan uit volle borst meezingen!” 

o.a. Loeki Knol en Wieteke van Dort nemen iedereen mee aan de hand, door de historie van de kindertelevisie. Verder zullen er iedere avond verschillende 'mysterie guests' zijn. Deze variëren iedere avond en blijft tot op het laatste moment geheim! Wel kunnen we verklappen dat dit stuk voor stuk sterren zijn, rechtstreeks uit je favoriete kinderprogramma! Waaronder: Edwin Rutten, Barrie Stevens, Gerda Havertong, Bram Biesterveld, Maroesja Lacunes, Diana Dobbelman, Jochem van Gelder en nog vele andere! 

Kijkbuisvrienden is 09 maart 2024 te zien in Het Stadstheater in Zoetermeer.  Kaarten zijn te koop via het theater of op www.stadstheater.nl

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-