Foto 1 Expobike met docent Arianne Riedijk en studentenStudenten en docent mboRijnland van de opleiding Verpleegkunde komen vanaf donderdag 15 februari op de Expobike de Zoetermeerse wijken in. In de bakfiets zitten innovatieve hulpmiddelen in waarmee inwoners van Zoetermeer langer en prettiger thuis kunnen blijven wonen.

Studenten laten zien hoe de hulpmiddelen werken en inwoners kunnen deze ook zelf uittesten en ervaren. Wethouder Ingeborg ter Laak (Zorg en Welzijn) opent de eerste bijeenkomst in Oosterheem. De bijeenkomsten vinden plaats in een buurthuis en zijn gratis toegankelijk.

Zien hoe het werkt?

Om de week op donderdag komen de studenten op de Expobike naar een andere wijk toe. Bewoners kunnen vrij inlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Data en locaties zijn als volgt:

Op donderdag 29 februari, van 14.30 tot 16.00 uur in de wijk De Leyens, op de locatie De Leyens Gondelkade 33 (grote zaal).

Op donderdag 7 maart, van 14.30 tot 16.00 uur in de wijk Dorp, de locatie volgt nog.

Op vrijdag 15 maart, van 10.00 tot 13.00 uur in de wijk Oosterheem, op de locatie inZet Zanzibarplein 5, NL Doet, Rollator/Scootmobielwasstraat.

Op donderdag 21 maart, van 14.30 tot 16.00 uur in de wijk Meerzicht, op de locatie Wijkrestaurant Albrandswaard 1.

Pioniers in Slimme Zorg

Het doel van deze bijeenkomsten is inwoners kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. En daarbij direct aan te sluiten op de behoeften van de inwoners van Zoetermeer. De focus ligt op het bevorderen van een gezonde levensstijl en het verbeteren van de zorgervaring.

"De ‘pioniers in slimme zorg’ zijn nu zichtbaar in Zoetermeer dankzij de Expobike", aldus Arianne Riedijk, docent mboRijnland en projectleider van de Expobike. "Door met studenten de wijkcentra te bezoeken, creëren we een laagdrempelige omgeving waarin inwoners kunnen binnenlopen en kennismaken met de mogelijkheden die de moderne zorg te bieden heeft. We willen zorgtechnologie toegankelijk maken voor iedereen."

Bewoners betrekken bij innovatie

De Expobike fungeert als mobiele hub van informatie en interactie; inwoners kunnen ontdekken hoe zorgtechnologie hun gezondheid en welzijn kan verbeteren. Dit initiatief benadrukt het belang van het betrekken van de inwoners zelf bij de voortdurende ontwikkelingen in de gezondheidszorg en biedt een unieke gelegenheid voor een directe dialoog tussen zorgprofessionals, studenten en de lokale inwoners van Zoetermeer.

Feestelijke lancering

Op 6 februari werd de Expobike feestelijk gelanceerd in het Experimenteerhuis op het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Met confettikanonnen en onder toeziend oog van alle betrokken samenwerkingspartners, bezoekers van de Slimme Zorgestafette en studenten, reed de Expobike haar eerste meters.

De Expobike is een unieke samenwerking tussen verschillende partijen met een gezamenlijk doel. Onder de koepel van CIV Welzijn & Zorg brengen mboRijnland, Vierstroom Zorg Thuis, gemeente Zoetermeer, MobileCare, Zoetermeer 2025, ZWconnect, Thuisleefgroep en De Haagse Hogeschool zorg(technologie) dichtbij, aansluitend bij de zorgbehoefte van de inwoners van Zoetermeer. MobileCare heeft de Expobike gefinancierd.

Meer informatie over het Experimenteerhuis en de Expobike:https://civ-welzijnenzorg.nl/project/experimenteerhuis-zoetermeer/

Bekijk ook de video over de Expobike: https://www.youtube.com/watch?v=7tbBUWMFbaI 

Foto: Expobike met docent Arianne Riedijk en studenten

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-