randstadrailVanaf 11 maart 2024 gaat de HTM op zondagavond van 21-24 uur minder frequent rijden op de RandstadRail-lijnen 3 en 4. Namelijk niet vier maar drie keer per uur. Dit komt door een groot personeelstekort.


Zo blijkt uit een mededeling van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) – het samenwerkingsorgaan voor 21 gemeenten in deze regio. De verwachting is dat de gewijzigde dienstregeling tot oktober dit jaar van kracht blijft.
In de mededeling van de MRDH staat ook dat om dezelfde reden buslijn 170 tussen Berkel en Rodenrijs en Zoetermeer Centrum West in de spitsuren niet meer zes keer maar drie keer per uur zal rijden. Vervoerder RET zegt niet te weten hoe lang die wijziging blijft.

Het Zoetermeerse college van B&W heeft de mededeling intussen doorgegeven aan de raadsleden en eraan toegevoegd zich zorgen te maken over het personeelstekort “Dit staat namelijk het behouden van een leefbare, bereikbare, veilige en gezonde stad en regio in de weg.” Het college voegt eraan toe dat dit een probleem kan worden zodra de nieuwbouw gereed is van ‘de Entree’ en de binnenstad.

B&W schrijven: “De groei van mobiliteit willen we zoveel als mogelijk opvangen met het gebruik van het openbaar vervoer, fietsen en lopen.“ Het college zegt juist dan goede, hoogfrequente openbaar-vervoerverbindingen heel belangrijk te vinden en gaat de zorgen daarover dan ook op 28 februari 2024 overbrengen in de vergadering van de bestuurscommissie vervoersautoriteit van de MRDH.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-