Molen copyDe geschiedenis van Zoetermeer is voor een niet onbelangrijk deel terug te zien in talloze foto’s. Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer verzamelt, bestudeert en beschrijft nu al 75 jaar die foto’s. In dit jubileumjaar kun je meedoen aan een Fotowedstrijd van HGOS.


Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer is niet alleen op zoek naar historische foto’s, maar ook naar foto’s die vandaag de dag, misschien met uw mobieltje, geschoten worden. Van ‘huis, tuin- en keuken(familie)taferelen‘ tot foto’s van straatbeelden, (groeps)portretten en natuurfoto’s, in zwart-wit of kleur. De HGOS fotowedstrijd loopt vanaf heden tot 1 oktober 2024. De belangrijkste voorwaarde voor deelname is dat de foto’s herkenbaar Zoetermeers zijn.
Een deskundige jury zal de ingezonden foto’s beoordelen en winnaars ( per categorie) aangeven. Winnaars van de fotowedstrijd krijgen een afdruk van hun foto uitgereikt.

 

Expositie

In de maanden november en december 2024 ,zal in het pand van HGOS, in de Dorpsstraat 132 te Zoetermeer, een expositie worden gehouden van niet alleen de prijswinnende foto’s, maar ook van veel van de ingezonden foto’s.

Na de expositie worden de foto’s opgenomen in de HGOS Beeldbank bij de gemeente Zoetermeer met de vermelding van de fotograaf en andere bekende gegevens.

 

Deelname Fotowedstrijd

BalijbosDe categorieën zijn:
- Dagelijks leven in straatbeelden
- Mensen, portretten en families
- Natuur
- Sport en cultuur
- Historische foto’s (van de laatste 75 jaar)


Er zijn wel enkele voorwaarden:
- Ingezonden foto’s zijn nog niet opgenomen in de HGOS Beeldbank bij de gemeente Zoetermeer
- De foto’s dienen te slaan op herkenbare Zoetermeerse situaties, plaatsen en/of personen.
- De foto’s kunnen gemaakt zijn in de laatste 75 jaar, dus vanaf 1949
- De foto’s kunnen worden gestuurd aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via WeTransfer ovv ‘Fotowedstrijd HGOS -75. Ze kunnen ook (tijdens openingstijden) digitaal op bijvoorbeeld een usb-stick worden aangeboden in Dorpsstraat 132.

Informatie die bij de foto(‘s) geleverd moet worden:
- Wat is de categorie van de ingezonden foto(‘s)
- Wie is – voor zover bekend – de fotograaf, aangevuld met leeftijd, e-mail adres en telefoonnummer.
- Waar is de foto gemaakt en wie staan er op de foto
- Wanneer is de foto gemaakt (jaar of periode)

Voor nadere informatie: www.oudsoetermeer.nl  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-