Het evenement WeLoveSU – Valentine Edition zou op zaterdag 10 februari plaats hebben in SilverDome, maar werd enkele uren voor aanvang geannuleerd. De gemeente stak een stokje voor het evenement, dat volgens hen te risicovol was en geen geldige vergunning had.


love suHet WeLoveSU feest was bij de gemeente aangemeld als dansfeest, passend binnen de reguliere bedrijfsvoering van het SilverDome. Er waren ongeveer 2250 kaarten verkocht. Bij de politie kwam echter op 8 februari anonieme informatie binnen, er zou een groot risico zijn voor ernstige verstoring van de openbare orde tijdens het evenement. Op WeLoveSU zouden onder andere Broederliefde, Poke en Jayh Jawson optreden.
Burgemeester Bezuijen schrijft in een memo aan de gemeenteraad dat de teamchef van de politie van basisteam Zoetermeer, Eenheid Den Haag op vrijdag 9 februari om 08.30 uur de Lokale Driehoek bijeenriep om te overleggen. De gemeente heeft op basis van alle nieuw binnengekomen informatie over het evenement (lineup, verkoop VIP-arrangementen) en de risicoduiding vanuit het Openbaar Ministerie en de politie het evenement opnieuw beoordeeld. Hieruit bleek dat het evenement vergunningplichtig zou zijn, een C evenement. Voor een dergelijk evenement met risico op ordeverstoring staat een doorlooptijd van zes maanden voor de vergunningaanvraag.


Evenement geannuleerd

Vrijdagavond heeft de gemeente aan de organisatoren van het evenement en het SilverDome medegedeeld dat het evenement niet door kon gaan. De organisator en Silverdome hebben bij de rechtbank in een spoedzitting gevraagd om een voorlopige voorziening aan te vragen. De mondelinge uitspraak van de rechtbank was op zaterdag 10 februari om 17.15 uur. De voorzieningenrechter wees de voorlopige voorziening af, het evenement kon definitief niet doorgaan.
Het evenement zou om 21.00 uur starten, bezoekers werden geïnformeerd via social media. Vanwege het late tijdstip van informeren van de bezoekers over het annuleren van het evenement zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-