Foto Greenteam overlegScholieren van Alfrink College, Erasmus College, Oranje Nassau College en Picasso Lyceum hebben op dinsdag 6 februari gesproken over de voortgang van hun duurzaamheidsprojecten en het te houden scholierendebat op 12 maart. Daarnaast vond er ook een activiteitenweek plaats op het Alfrink College.

Scholieren van de vier middelbare scholen vormen samen met docenten en in samenwerking met DuurSamen Zoetermeer. Het Greenteam Zoetermeer en willen de afgesproken projecten, tijdens hun conferentie in oktober 2023, nog dit jaar afronden. Het thema van het scholierendebat is duurzaamheid. Aan sluitend aan dat debat pitchen scholieren over lokale duurzame organisaties. Voor de beste pitch is een bedrag van € 2.500,- beschikbaar dat geschonken wordt aan de lokale, duurzame organisatie.

Scholieren van het Picasso Lyceum gaan na de Voorjaarsvakantie tijdens de ingeroosterde uren aan de slag met twee projecten: goed gebruik van prullenbakken en energiebesparing in het schoolgebouw.

Op het Oranje Nassau College is er ook een prullenbakkenproject. Binnenkort willen ze daarnaast twee bloembakken voor de school plaatsen en die vullen met bloemen die belangrijk zijn voor bijen, en wordt er ook een tweedehands kledingmarkt gehouden.

Op initiatief van scholieren is op het Erasmus een onderzoek gestart naar ‘vergroening’ van het dak van het schoolgebouw. Daarvoor hebben ze contact gelegd met de gemeente. Energiebesparing en een kledingmarkt zijn op deze school ook als projecten opgepakt.

Scholieren van het Alfrink hebben de docenten bij elkaar geroepen en ze verzocht meer te letten op het energieverbruik in de leslokalen. Verder zetten zij zich in voor meer lokaal voedsel in de schoolkantine en goed gebruik van afvalbakken.

Tijdens de volgende conferentie in oktober, die in het Oranje Nassau College wordt gehouden, zullen de scholieren de resultaten van hun projecten presenteren en weer nieuwe plannen maken.

Activiteitenweek op het Alfrink College

Projectweek AlfrinkOp het Alfrink College stond de afgelopen week in het teken van allerlei interessante activiteiten. Zo gingen de eerste klassen op excursie naar Amsterdam en hadden de tweede klassen sportdag en voorlichting over genotsmiddelen.

In de bovenbouw vonden twee grote projecten plaats. In het European Parliament Ambassador School project werden scholieren zich bewust van de rol en de ontwikkeling van Europa. Bij Model United Nations ontvingen de scholieren en medewerkers van het Alfrink grote groepen scholieren uit het buitenland om daarmee vergaderingen van de Verenigde Naties na te bootsen. In beide projecten kregen de scholieren de kans zich te verdiepen in kwesties die spelen in de wereld om zich heen. Zij vonden oplossingen voor deze problemen door samen te werken.

Daarnaast waren er in de bovenbouw ook nog excursies en een stageproject. Nu alle activiteiten weer succesvol zijn verlopen richten de scholieren zich weer op de lessen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-