Louise de Zeeuw.jpegDe Zoetermeerse Louise de Zeeuw geeft op 2 maart haar solo debuutconcert in Theater Landgraaf. Tijdens haar allereerste solo liveshow neemt Louise het voortouw, terwijl ze haar gitaar bespeelt en wordt bijgestaan door een energieke toetsenist.

Louise is een zangeres en songwriter uit Zoetermeer, die in 2017 begon met het schrijven van haar eigen nummers. Ze heeft een passie voor muziek en een frisse, heldere stem.  Haar liedjes zijn feel-good-pop met een diepere betekenis of een serieuze ondertoon waardoor je aan het denken gezet wordt. Ze speelt gitaar en wordt vaak begeleid door een band.

Aanstormend talent

Louise is een aanstormend talent in de Nederlandse muziekscene. In 2021 deed ze nog mee aan de Zoetermeerse Talent Award, een jaarlijkse wedstrijd voor jonge artiesten en was ze finalist. Inmiddels heeft Louise al verschillende nummers geschreven en uitgebracht, die veel lof en waardering hebben gekregen.

Een bekend nummer van haar is: ‘If You Only Knew’. “Dit is mijn eerste single die ik in 2018 heb uitgebracht”, vertelt Louise. “Het is een emotioneel lied dat gaat over een onbeantwoorde liefde, waarin ik gevoelens van verlangen en spijt uitdrukt”.  Een ander bekend nummer is ‘Build My Life’: een vrolijk en optimistisch lied over het genieten van het leven en het volgen van je dromen. Louise zingt over hoe ze haar eigen weg kiest en zich niet laat tegenhouden door anderen. Ook heeft Louise een duet gezongen met de Haagse Evita Teunis. ‘By Your Side’ gaat over een hechte vriendschap en hoe ze elkaar steunen door dik en dun. Dit nummer hebben ze samen geschreven en live uitgevoerd in Theater aan het Spui in 2020.

Optreden met René van Kooten

buurtfeest MeerzichtOp zondag 4 februari 2024 heeft Louise opgetreden bij het Zoetermeerse huiskamerfestival: Gluren bij de buren en na aanleiding daarvan ook bij het buurthuis in Meerzicht voor het zomerfeest in 2023. Tevens heeft ze met 60 jaar Zoetermeer met een orkest opgetreden in het Stadstheater. Ze zong toen haar zelfgeschreven nummer ‘Angel’. “Ik had van tevoren het hele arrangement met de orkestleider doorgenomen en het was echt geweldig. Wat ook leuk was om te doen was mijn duet met René van Kooten. Ik heb toen Edelweiss van the Sound of Music met hem gezongen in de Lourdeskerk in Den Haag”, geeft Louise aan.

Eigen unieke stijl

Als zangeres en songwriter zet Louise haar gevoel graag om in muziek. “Mijn doel is om mensen zich gehoord te laten voelen door middel van zelfgeschreven muziek. Ik hoop met mijn vertellende teksten en melodieën mijn publiek te raken”, vertelt Louise verder.

De teksten van Louise zijn gebaseerd op haar eigen ervaringen, gebeurtenissen in de wereld en andere onderwerpen waar ze zich mee bezighoudt. Geïnspireerd door de teksten en muziek van Ariana Grande en Lizzy McAlpine weet Louise haar eigen unieke stijl te creëren en een onvergetelijke indruk achter te laten.

Je kunt meer nummers van Louise de Zeeuw vinden op Spotify en Genius of YouTube.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-