9619824F 750A 4E29 AC9C 43B51FAC5157Vrijwilligers van de Piëzo Ambachtenwerkplaats hebben voor de egels in de lokale egelopvang slaapzakken gemaakt. De slaapzakken worden gemaakt van kranten. In de opvang krijgen de egels dagelijks een nieuwe slaapzak. De eerste partij slaapzakken is inmiddels overhandigd aan de opvang.

De egelopvang in Zoetermeer staat bekend om haar toewijding aan het welzijn van de egels in de stad. Egels die hier worden opgevangen, hebben specifieke behoeften, waaronder een dagelijkse schone slaapzak. Het team van Piëzo Ambachtenwerkplaats helpt met extra handen om slaapzakken te produceren van oude kranten.

Waarom kranten?
De keuze voor kranten als materiaal voor de slaapzakken is niet toevallig. Krantenpapier biedt een isolerende laag en absorbeert vocht, waardoor het een ideaal materiaal is om egels warm en droog te houden tijdens hun rustperiode. Bovendien draagt het gebruik van gerecyclede kranten bij aan een duurzamere benadering van dierenverzorging.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-