rosse_vleermuisIn het Van Tuyllpark leeft een kolonie Rosse vleermuizen, het college heeft afgelopen jaar deze kolonie onderzocht. De vleermuizen leven vooral op het schiereiland in de vijver van het park. Wethouder Van der Meer wil het beschermen van deze vleermuizen opnemen in de Visie van het Van Tuyllpark.

De rosse vleermuis, met een bruine, rossige vacht, is een van de grootste vleermuizen in ons land en is een beschermde diersoort. De kleine populatie bevindt zich op een klein oppervlak en is daardoor kwetsbaar. De Rosse vleermuis is voornamelijk gezien op het schiereilandje in het Van Tuyllpark, in de vijver waar ook de ijsbaan is bij vorst. Ze leven voornamelijk in natuurlijke holtes van bomen, maar maken ook gebruik van vleermuiskasten in het gebied.
Het college neemt de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport ‘Vleermuisonderzoek Van Tuyllpark 2023’ op in de visie Van Tuyllpark. In het gebied waar de Rosse vleermuis leeft, mag beheer en onderhoud van de bomen het leefgebied niet aantasten en wanneer kap van een boom noodzakelijk is, bijvoorbeeld om veiligheidsredenen, moet hiervoor een ontheffing worden aangevraagd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-