033 20240126 XT3B9347 2400pOp de Expo die vrijdag 26 januari werd gehouden in de Dutch Innovation Factory presenteerden studenten van alle leerjaren van de ICT-opleiding van De Haagse Hogeschool vol enthousiasme meer dan 38 innovatieve projecten en games waaraan zij in het afgelopen semester werkten.

Veel van deze projecten zijn uitgevoerd in opdracht van het bedrijfsleven en hebben, na doorontwikkeling, potentie om daadwerkelijk toegepast te worden. De Expo bood dus een inspirerend kijkje in de digitale mogelijkheden van de toekomst.

De Expo is voor de ICT-studenten een waardige afsluiting van het semester, omdat zij tijdens de Expo hun projecten kunnen presenteren aan publiek van buiten De Haagse Hogeschool, feedback krijgen van ‘buitenstaanders’ en ook zien waaraan andere studenten hebben gewerkt. De projecten op de Expo zijn de moeite van het bekijken waard. Bedrijven, organisaties, overheid en particulieren kunnen met eigen ogen zien dat veel innovaties potentie hebben.
Jan Iedema, wethouder van de gemeente Zoetermeer met onder andere Economie en Innovatie in zijn portefeuille, was een van de bezoekers van de Expo. “Het maakt mij trots dat 800 ICT-studenten hier een opleiding volgen en hun creativiteit tonen. Zij kijken op een vernieuwende manier naar problemen en dat stimuleert innovatie.’

Winnende projecten

Tijdens de Expo werden ‘awards’ uitgeloofd voor de beste prestaties in het Basissemester en bij de onderdelen Innovative Development (ID) en Game Development & Simulation (GDS). De winnaar in het Basissemester was ‘Surge’: studenten werkten aan een lantaarnpaal die aan en uit gaat wanneer je er langs loopt of rijdt, waardoor lichtvervuiling beperkt wordt en bezuinigd wordt op energieverbruik. Bij het onderdeel Innovative Development werd de ‘award’ gewonnen door ‘Foodboost’. Foodboost is een challenge die middelbare scholieren aanmoedigt om een gezondere levensstijl aan te leren en vol te houden. Om dit te bereiken, hebben studenten verschillende interactieve spellen bedacht die aansluiten bij de interesses van de doelgroep. Bij de minor Game Development & Simulation ging de ‘award’ naar Gummy Games en hun spel ‘Mallow Mystery’. Mallow Mystery is een op deductie gebaseerd detectivespel dat zich afspeelt in een wereld van snoep.

The next online succesfull startup

De minor ‘Becoming the Next Online Successful Startup’ werd tijdens de Expo afgesloten met een Pitch Contest. De studenten presenteerden hun startup aan de jury bestaande uit Bowie Derwort, ondernemer en mede-eigenaar van Game Tailors, Daan de Graaf, Innovation Mentor en Startup Coach bij de Rabobank, en Irma de Graaff, accountmanager startups & scale-ups en ondernemerscoach van de Gemeente Zoetermeer. De Pitch Contest werd gewonnen door Silver Era Transition (SET), een online platform waar ondernemers die hun bedrijf willen verkopen met behulp van AI gematcht worden met kansrijke overnamekandidaten. De internationale groep studenten achter deze startup, bestaande uit Ajin, Conor, Jason en Simone, was zeer vereerd met de prijs.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-