videogamemuseum openingHet Nationaal Videogamemuseum kan weer de echte gameliefhebbers ontvangen in het nieuwe pand aan de Luxemburglaan 1 in het Stadshart. Het museum heeft nu de beschikking over vier verdiepingen, afgeladen met arcadekasten, maar ook een nieuw educatieplein en heel veel interessante info over videogames.


Wethouders Iedema en Velzen kwamen vrijdagavond naar de opening voor genodigden, publiek mocht vanaf zaterdag het museum weer binnen. Wethouder Jan Iedema feliciteerde directeur Hasan Tasdemir met de opening en verklapte zelf ook groot fan te zijn. “Ik ga straks zo blij als een kind hier rond stuiteren en terugdenken aan de Atari spelcomputer van vroeger!”
Directeur Hasan Tasdemir was aanvankelijk sceptisch over de nieuwe locatie: “Het was toch een gebouw (de voormalige ABN bank) wat voor heel andere doeleinden gemaakt was, niet makkelijk om daar een museum in te maken”. Maar naarmate de verbouwing vorderde werd hij steeds enthousiaster en is nu heel blij met de locatie. Er is ook heel veel mogelijk op de nieuwe locatie, zo werd de educatieve component van het museum sterk uitgebreid en kwam er een educatieplein waar ook lessen gegeven kunnen worden aan bijvoorbeeld basisscholen.

 videogamemuseum opening2  videogamemuseum opening3


De grootste collectie Japanse rhythm games in Europa is nu gevestigd in de kelder van het gebouw, waar vroeger de kluizen van de bank waren. In de voormalige kluis kun je nu proberen de gamecomputer te verslaan met de Japanse trommelstokjes.
Nu het Videogamemuseum niet meer gebonden is aan de openingstijden van de Stadshart Passage zijn de tijden waarop gegamed kan worden ook verruimd, op vrijdag- en zaterdagavond is het museum tot 22 uur open.

Je kan vanaf nu weer je tickets kopen via www.nationaalvideogamemuseum.nl

Foto en video: Leon Koppenol, meer foto's op: https://leonkoppenol.smugmug.com/2024/Zoetermeer-Actief/Opening-VideoGame-museum-2-febr-2024

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-