foto ondertekening intentieverklaringDe Goede Woning en ERA Contour hebben op maandag 29 januari 2024 een intentieovereenkomst getekend voor de bouw van 40 sociale huurwoningen in de nieuwbouwbuurt Happy Days in Zoetermeer. In deze parkwijk aan de rand van Oosterheem worden 165 koopwoningen en 40 sociale huurappartementen gebouwd.

De hele buurt wordt groen en autovrij.  ERA Contour en Synchroon zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Happy Days. ERA Contour realiseert de woningen. “We zijn blij dat we op deze prachtige groene plek in Zoetermeer 40 nieuwe sociale huurwoningen kunnen toevoegen”, aldus Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning.

Realisatie betaalbare huurwoningen

“Er is een enorm tekort aan betaalbare woningen. Met de ondertekening van deze overeenkomst is de realisatie van betaalbare huurwoningen in het plan Happy Days weer een stap dichterbij gekomen”, zegt Job van Zomeren, directeur bij ERA Contour. 

De bouw van de sociale huurwoningen begint naar verwachting eind 2024. Alle sociale huurwoningen krijgen 3 kamers en zijn bestemd voor 1-2 persoons huishoudens met lage inkomens (huren onder de lage aftoppingsgrens). De appartementen komen in een gebouw van 6 woonlagen en alle woningen krijgen een balkon aan de galerij en een aparte berging op de begane grond. 

De sociale huurwoningen passen bij de stijl van Happy Days. Dat wil zeggen dat er veel gebruik wordt gemaakt van hout en warme kleuren. De bouw van de koopwoningen is al in volle gang. De eerste woningen zijn in december 2023 opgeleverd.

Fotobijschrift: Ted Köhler van De Goede Woning en Job van Zomeren van ERA Contour ondertekenen de intentieovereenkomst voor de bouw van 40 sociale huurwoningen in de Zoetermeerse nieuwbouwbuurt Happy Days.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-