20230223 37091Wat is de meest bijzondere kunstzinnige of culturele uiting van 2023? Met de Zoetermeerse Kunst- & Cultuurprijs en de Stimuleringsprijs waardeert de stad personen of organisaties die het afgelopen jaar positief zijn opgevallen op het gebied van kunst en cultuur. Vanaf nu kunt u nomineren.


Zoetermeerders kunnen mensen of groepen nomineren die zich het afgelopen jaar op een verrassende of vernieuwende manier hebben onderscheiden op het gebied van kunst en cultuur. Bijvoorbeeld een onderscheidende kunstenaar of een bijzonder project dat verrassend uit de hoek kwam. Ook reikt de gemeente weer de Stimuleringsprijs uit. Deze prijs gaat naar een opkomend talent in de kunst- en cultuurbranche van Zoetermeer. Dit kan ook een persoon of groep zijn die zich het afgelopen jaar enorm heeft ingezet op een bijzondere manier.

Stuur uw nominatie in

Kent u iemand die de Kunst- & Cultuurprijs, of de Stimuleringsprijs verdient? Stuur dan voor 11 februari een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat weten waarom deze persoon, vereniging of organisatie deze prijs moet winnen. Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Mertens (Cultuur) beoordeelt vervolgens wie de prijs in ontvangst mag nemen. In de eerste week van maart worden de genomineerden bekend gemaakt.
De prijsuitreiking is op donderdag 21 maart in het CKC, dan reikt wethouder Mertens (Cultuur) de prijzen uit.

Foto: Marus van der Made, winnaar Kunst- & Cultuurprijs 2022

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-