bord invalidenparkeerplaatsVanaf 1 februari 2024 moeten parkeervergunningen in Zoetermeer digitaal geregistreerd zijn. Ook houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) moeten digitaal aangemeld zijn voor het parkeren in betaald parkeergebied. Zonder registratie loop je kans op een parkeerboete.


Met de komst in februari van de scanauto’s, die het betaald parkeren gaan handhaven, is het ook verplicht voor vergunninghouders, en houders van een gehandicaptenparkeerkaart om zich digitaal aan te melden voor het parkeren. Parkeervergunningen achter de voorruit zijn niet meer geldig, want kentekens moeten vanaf 1 februari online geregistreerd zijn. De gemeente stelt dat vergunninghouders eind vorig jaar per brief op de hoogte zijn gesteld van de veranderingen. Veel houders van een gehandicaptenparkeerkaart hebben echter geen brief gekregen met de vraag zich digitaal te registreren.
Zó Zoetermeer heeft vragen gesteld aan het college over de digitale controle van parkeren voor gehandicapten. Ruben van der Perk, Zó Zoetermeer: “Opmerkelijk is dat er op de website van de gemeente geen informatie te vinden is over de gevolgen voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart. We hebben inmiddels begrepen dat deze mensen ook niet apart zijn geïnformeerd, zoals de houders van een parkeervergunning dat wel zijn.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-