HTM heeft besloten om vanaf januari 2024 te stoppen met het aanbod van de HTM-deelfiets. De gemeente Zoetermeer wil de HTM-deelfiets op het Dutch Innovation Park behouden en geeft HTM voor 2024 een subsidie om dit te blijven aanbieden.

Gratis HTM deelfietsen in het Dutch Innovation Park Begin 2023 besloot HTM al om in alle gemeenten met uitzondering van Zoetermeer te stoppen met het aanbieden van de deelfiets. Wethouder Iedema legt in een memo aan de raad uit dat de deelfiets op het Dutch Innovation Park een essentiële functie heeft. Het gemeentelijk beleid wat betreft deelvervoer is nog in ontwikkeling en andere deelmobiliteit aanbieders zijn er niet. Op dit moment wordt beleid voor deelmobiliteit vanaf 2025 nog ontwikkeld, samen met de MRDH en gemeenten in de regio.

Met de gratis deelfiets kunnen studenten van de Dutch Innovation Factory gemakkelijk met de fiets van en naar het station komen. Bij de Dutch Innovation Factory en de omliggende stations zijn dropzones, waar studenten de deelfiets kunnen neerzetten.
Er is daarom besloten om een subsidie te verlenen van € 82.775, - aan de HTM voor de periode van een jaar (2024) voor het deelfietsensysteem op het Dutch Innovation Park.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-