Foto GvLagen verkleind liggend formaat voor frontDe nieuwe cantor-organist van de Oude Kerk is Geurt van Lagen. Hij volgt per 1 februari 2024 Ronald de Jong op, die vorig jaar met pensioen ging. Geurt van Lagen wordt verantwoordelijk voor de muzikale invulling van de wekelijkse erediensten van de Protestantse Wijkgemeente Oude Kerk in Zoetermeer.

Geurt  van Lagen wordt de vaste bespeler van het tweeklaviers Lohman-orgel uit 1838. Daarnaast beschikt de Oude Kerk over een koororgel van Breetvelt uit 1996 en een vleugel van Yamaha. Een aantal keer per jaar werkt de Zanggroep Oude Kerk mee aan een dienst. Naast de kerkdiensten op zondag en op feestdagen zijn er jaarlijks zes bijzondere muzikale avonddiensten met het Projectkoor Oude Kerk, in de vorm van Evensong, Cantatedienst, Avondmuziek en Festival of Lessons and Carols.

Van Lagen studeert orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Verder volgde hij lessen en masterclasses bij onder anderen Hayo Boerema, Pieter Dirksen, Olivier Latry en Daan Manneke. Als kerkorganist was hij actief in Benthuizen en ook als vervanger in verschillende protestantse gemeenten.

De benoeming van Van Lagen in de functie van cantor-organist van de Oude Kerk Zoetermeer gaat in op 1 februari 2024. Hij zal kort daarna in een eredienst aan de wijkgemeente worden verbonden. Op zaterdag 9 maart presenteert hij zich met een orgelconcert. Op het programma staan werken van onder meer Bach, Mendelssohn en Liszt.

Foto: Geurt van Lagen. PR Oude Kerk Zoetermeer | Jan Nieuwstad © 2024

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-