NVD 2024 Narrowcasting liggend copyWeet jij nog uit welk boek je vroeger werd voorgelezen? Natuurlijk! Want een voorleesmoment blijft je je hele leven bij. Creëer daarom nu een voorleesmoment met je (klein)kind. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt extra stil gestaan bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot en met 3 februari 2024. De campagne is gericht op kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders.

Prentenboek van het Jaar

Centraal staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat: ‘Help! Een verrassing!’, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat.

Belang van voorlezen

Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind, begin daarom vandaag nog met voorlezen! Door voor te lezen leert een kind een heleboel nieuwe woorden. Daarnaast reizen we in boeken en verhalen naar alle hoeken van de wereld: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken. Maar ook zorgt voorlezen ervoor dat een kind zich gaat herkennen in een personage. Voorlezen verruimt de wereld van een kind.

Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de Bibliotheek Forum Zoetermeer. Er is altijd een boek dat bij jou en je (klein)kind past. 

Gratis bibliotheekabonnement

Wist jij dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom dus zeker tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw kind (0 tot 6 jaar) naar de Bibliotheek Forum Zoetermeer en ontvang het gratis abonnement. En je kan meteen de leukste prentenboeken uitkiezen en meenemen naar huis!

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-