20230916 40809Wethouder Iedema blikt in een raadsmemo terug op het Stadsfestival Zoetermeer 2040 dat werd gehouden op zaterdag 16 september 2023. Bijna 600 mensen van verschillende Zoetermeerse organisaties werkten mee aan het festival, dat bezocht werd door 5.000 Zoetermeerders.


In eerste instantie was het plan om een Stadscongres te organiseren, maar gaandeweg veranderde dit in een Stadsfestival. Veel organisaties wilden meewerken, waardoor het festival steeds groter werd en er eigenlijk te weinig voorbereidingstijd was. Volgens wethouder Iedema moeten de voorbereidingen minimaal één jaar van tevoren starten, maar het is nog niet duidelijk of er volgend jaar weer zo’n festival komt.


Het programma bevatte ruim 85 activiteiten, van klein tot groot. De activiteiten werden georganiseerd door de gemeente en/of door partners uit de stad. Het festival gaf een voorbeeld van hoe de toekomst van de stad eruit zou kunnen zien. Het festival had vier kernlocaties: Stadhuis-Forum, Club Entree, Dutch Innovation Park en CKC & Partners. Daarnaast waren er echter nog vele activiteiten in de wijken, die minder goed bezocht werden. De conclusie van de gemeente is dan ook dat het totale aanbod aan activiteiten en locaties te groot was. Door de vele locaties en activiteiten werd het programma onoverzichtelijk voor bezoekers.
Positief uit de evaluatie komt dat het Stadsfestival door een zeer breed publiek bezocht werd en door de meeste mensen positief beoordeeld werd. Ook partners in de stad konden elkaar leren kennen en hun netwerk vergroten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-