HagaZiekenhuis ZoetermeerHet HagaZiekenhuis heeft ook het college van Zoetermeer op de hoogte gebracht van de jaarrekening 2022 en het verbeterplan HagaVooruit! Het college is geschrokken van de financiële uitdagingen waarmee het HagaZiekenhuis wordt geconfronteerd.

Het college maakt zich zorgen over de mogelijke gevolgen hiervan voor de toekomst van het zorgaanbod en het succes van de fusie tussen de locaties in Zoetermeer en Den Haag.

Het komende halfjaar moet de raad van bestuur ingrijpende besluiten nemen over een toekomstbestendig zorgprofiel voor de locatie Zoetermeer en daarnaast een besluit over de toekomst van (acute)verloskunde in Zoetermeer. Het college van B&W zal bij het ziekenhuis aandringen om deze besluiten te nemen op basis van de (toekomstige) demografische ontwikkeling van Zoetermeer en de zorgvraag van inwoners. Het Zoetermeerse ziekenhuis wordt al jaren geconfronteerd met steeds een ‘een onsje minder’, bezuinigingen zouden evenredig over de twee locaties verdeeld moeten worden.

Het HagaZiekenhuis moet de komende tijd al een besluit nemen over de Intensive Care en de toekomst van (acute)verloskunde in Zoetermeer, het is volgens het college zeer onwenselijk als dit besluit negatief wordt beïnvloed door de financiële problemen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-