haga ziekenhuisPeter van der Meer, voorzitter van de raad van bestuur van het HagaZiekenhuis, laat vandaag in een videoboodschap weten dat het ziekenhuis 35 miljoen euro zal moeten besparen. 150 medewerkers zullen waarschijnlijk hun baan verliezen, het is nog niet bekend om welke afdelingen het gaat.

Het HagaZiekenhuis, met locaties in Den Haag en in Zoetermeer, verwacht dit jaar een verlies van 20 miljoen euro. In 2022 was er al een verlies van 23 miljoen euro. Het is niet bekend wat de verhouding is van het verlies in Den Haag en in Zoetermeer.
In totaal moet het ziekenhuis 35 miljoen euro minder kosten maken om financieel weer gezond te worden. Er ligt nu een plan, Haga Vooruit, dat goed is gekeurd door de zorgverzekeraars en banken van Haga. Het ziekenhuis kreeg te maken met meer kosten dan verwacht. Er was onvoldoende rekening gehouden met inflatie, gestegen loonkosten door nieuwe cao en het meer dan verwacht moeten aannemen van extern personeel.

 

Gevolgen voor de medewerkers

Het HagaZiekenhuis zal waarschijnlijk 150 medewerkers moeten ontslaan, dit is 2,5 % van het totale personeel. Als eerste zal worden gekeken naar het terugbrengen van de ingehuurde krachten en dan naar het natuurlijk verloop. Medewerkers die vertrekken zullen mogelijk niet vervangen worden. Om welk personeel het wel gaat wordt nog onderzocht, zo zegt Van der Meer.
Door efficiënter te gaan werken zal het personeel met minder medewerkers dezelfde hoeveelheid werk moeten gaan verzetten.
Peter van der Meer zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het Haga weer financieel gezond kan worden als iedereen zijn schouders er onder zet. “Wij rekenen daarom ook op jouw inzet”, zo sluit Peter zijn videoboodschap af naar het personeel.
Voor het personeel zijn vandaag inloopsessies gepland, waar vragen gesteld kunnen worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-