Tijdens de inloopbijeenkomst over ontwikkelingen recreatiegebied Noord Aa op dinsdag 16 juli wordt de ruimtelijke ontwikkeling van het recreatiegebied besproken. De bijeenkomst van 18.30-21.00 uur is in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis, Frankrijklaan 6.

De plannen worden tijdens de inloopavond toegelicht door vertegenwoordigers van de gemeente Zoetermeer en de initiatiefnemende partijen van voorzieningen in het recreatiegebied. Er zijn tekeningen te zien en er is de mogelijkheid om vragen te stellen over de voorgenomen plannen, het bestemmingsplan en de visie die de gemeente op het recreatiegebied heeft.

noordaa-strandweer

Overleggroep voor het Noord Aa gebied

Bewoners en belanghebbenden die geïnteresseerd zijn om in de toekomst mee te praten over de ontwikkeling van het Noord Aa gebied kunnen zich tijdens de inloopbijeenkomst aanmelden voor deelname aan een overleggroep voor het Noord Aa gebied. Deze overleggroep begint in september. Belangstellenden voor de overleggroep die niet in de gelegenheid zijn om de inloopbijeenkomst bij te wonen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Recreatiegebied voor 123.000 Zoetermeerders

Veel Zoetermeerders maken het hele jaar door gebruik van het Noord Aa-gebied. Ze komen er wandelen, surfen of maken er een tussenstop tijdens een fietstocht. Ook wordt op mooie dagen door duizenden mensen gebruik gemaakt van het strand, de zonneweide en de omliggende wandelpaden. Zoetermeer streeft ernaar om het aanbod aan horeca- en sportvoorzieningen in het Noord Aa-gebied aan te laten sluiten bij die vrijetijdsbesteding van Zoetermeerders. Bij het opstellen van de Stadsvisie 2030 zijn deze doelstellingen met bewoners, ondernemers en andere belangstellenden besproken en is ook over plekken daarvoor gediscussieerd, zoals het stadshart en het recreatiegebied Noord Aa. Eindconclusie: het Noord Aa-gebied is binnen Zoetermeer de belangrijkste locatie voor watersport en natuur- en buitenrecreatie.

Nieuwe ontwikkelingen

Inmiddels zijn er nieuwe ontwikkelingen en initiatieven in het gebied Noord Aa. Vorig jaar is een restaurant geopend aan de zuidoever, aan de zijde van de wijk De Leyens en onlangs is een vergunning aangevraagd voor de bouw van een restaurant in het hogere marktsegment aan de noordoever bij het strand. Daarnaast spelen er ook ontwikkelingen op het gebied van vrijetijdsbesteding en sport.

 

-advertenties-

-goede doel-