Ateliers1819

Er viel een geplande expositie uit, maar het kunstenaarscollectief Stichting Ateliers 1819 werd bereid gevonden om de lege wanden in Monteverdi te vullen. Gedurende de maanden juli en augustus sieren zo’n 100 werken van maar liefst 13 kunstenaars van Ateliers 1819 de wanden van het verpleeghuis Monteverdi, Ondineschouw 15 te Zoetermeer.

Deze expositie zal op vrijdag 12 juli om 16.00 uur officieel geopend worden door mevrouw Andrea Jaszmann, directeur Wonen, Welzijn en Zorg van de Vierstroom.

De openingstijden van de expositie zijn van 11 tot 16 uur. Er is een grote verscheidenheid aan schilderijen, fotografie en bronzen te zien. Een expositie om gezien te worden.

Zo toont KAREL VAN DER HARST schilderijen in gemengde techniek. WONNY STUGER verloochent haar Surinaamse afkomst niet in haar kleurrijke figuratieve schilderijen, waarin krachtige vrouwen de overhand hebben. HELEEN DE LANGE werkt vooral met acryl en naast landschappen, nemen ook bij haar vrouwen een belangrijke plaats in. Het werk van JAN KNOESTER straalt een zekere vorm van mystiek uit. Zijn olieverfwerken zijn plezierig om in weg te dromen. XANDRA LAPPERRE schildert ook met olieverf en gebruikt frisse vrolijke kleuren voor haar bloemen, landschappen en spelende kinderen. Haar werk is figuratief, maar altijd vanuit haar geheugen. Van haar zijn ook een aantal bronzen te bewonderen. RONALD DE JONG is liefhebber van acrylverf en toont krachtig abstract werk met vaak een religieuze inslag. MARIAN VAN ZOMEREN-VAN HEESWIJK tekent en schildert graag naar waarneming mensen, bloemen, landschappen en paarden in de omgeving van Zoetermeer. VERA ZEGERMAN laat drie werken zien, die geïnspireerd zijn op haar vele reizen. Contact is haar sleutelwoord; contact tussen contrasten en tussen mens en kunst. Bij RENY SMIT is kleur een ultieme beleving van het leven zelf. Ook zij schildert graag met acryl. Vooral de natuur en de mens zijn haar inspiratiebronnen. MONIQUE GIEL laat enkele ongemanipuleerde foto's zien van bloemen. JAN EVERT ZONDAG is bekend om zijn theaterfoto's op het grensvlak tussen beweging en stilstaand beeld. Ook luchtfoto's zijn zijn specialiteit. Fotograaf CHRIS LANS houdt zich momenteel bezig met foto's rondom de zwangerschap. Door een andere manier van fotograferen, fel kleurgebruik, gecombineerd met echofoto's en een speciale digitale bewerking, krijgt elk beeld een dromerige sfeer: "de euforie van nieuw leven". XANDER BREUMELHOF laat vanwege een lopende expositie in het N-H Hotel in Rokkeveen dit keer slechts 1 werkje zien, dat in acryl is geschilderd tijdens het afgelopen festijn ‘Montmartre in de Dorpsstraat’.

-advertenties-

-goede doel-