20230226 37162Operettevereniging Cantiamo brengt met veel passie en energie de romantische operette 'Das Land des Lächelns' van Franz Lehár op het podium van het Stadstheater. De prachtige muziek, samen met het romantische verhaal maakt deze operette tot één van de beste in dit genre.

 

20230226 37171De operettevereniging speelt dit stuk met 31 leden van de vereniging variërend in leeftijd van een jaar of 30 tot 92 jaar. Iedereen vindt zijn eigen plek in dit stuk met heel herkenbare melodieën.
De muziek die Lehár gecomponeerd heeft voor 'Das Land des Lächelns' is prachtig. Wie kent niet de wereldberoemde aria 'Dein ist mein ganzes Herz', of ‘Jetzt geht los’. En als de tekst niet bekend is, is de melodie dat vaak wel. Een belangrijke inspiratiebron voor Lehár bij het componeren van deze operette, was de opera 'Madama Butterfly', van zijn goede vriend Giacomo Puccini. De twee werken hebben veel parallellen, zoals het falen van het samengaan van verschillende culturen, verbeeld door een liefdesverhaal dat uiteindelijk niet goed afloopt.

Hoofdrollen

20230226 37178Hoofdrolspelers in de operette zijn Reinout Eekhout, die de Chinese prins Sou-Chong speelt en Ellen van Os als gravin Lisa. De repetities met regie zijn in gestart na kerst, maar de spelers zijn al veel langer bezig met hun tekst en zangnummers. Reinout: “In een rol als deze moet je heel snel reageren en dan moet het karakter echt in je zitten. Je hebt geen tijd om even rustig na te denken, dan ben je al te laat! We zijn er dus al een hele tijd mee bezig en het is hard studeren om alle teksten te leren en uit te voeren, maar dat heb ik er zeker voor over!” Reinout brengt een hoop ervaring mee in het operettegezelschap, hij speelde al ongeveer 50 rollen in operette stukken.

 

cantiamo flyerBotsing tussen culturen

Het bijzondere van 'Das Land des Lächelns' is het contrast tussen alle vrolijkheid en de botsing tussen culturen. De Weense Grafin Lisa wordt verliefd op de Chinese prins Sou-Chong, maar merkt als zij eenmaal in China is dat er wel heel grote verschillen in cultuur bestaan die hun liefde in de weg staan. Ellen: “Het prachtige liefdesduet is heel mooi om te zingen. De uitdaging van dit stuk is dat je precies moet weten wanneer je moet inzetten met zang, de timing is heel erg belangrijk!”

Het stuk werd in 1929 voor het eerst opgevoerd, maar is als thema met botsende culturen nog steeds actueel. Reinout: “Het is een eer dit te mogen spelen. De operette zit fantastisch in elkaar, met prachtige muziek. Muziek zegt veel meer dan alleen maar woorden. Bij deze operette speelt een professioneel orkest de muziek die je optilt en meeneemt in het verhaal.”

Bestel nu kaarten voor de operette 'Das Land des Lächelns'.
Zaterdagavond 11 maart en zondagmiddag 12 maart 2023 in het Stadstheater in Zoetermeer
Kaarten € 30,00, inclusief drankje, zijn te bestellen via Stadstheater Zoetermeer www.stadstheater.nl  of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-