Keerpunt 25 meterbadDe gemeente Zoetermeer heeft in 2012 het 25-meterbad van Het Keerpunt verkocht, dit is in 2015 in handen gekomen van een particuliere eigenaar die zwemlessen organiseert in het bad. Deze eigenaar heeft de gemeente laten weten in problemen te komen door de inflatie, met het verzoek om terugkoop.


Wethouder Van der Meer laat de gemeenteraad in een memo weten dat de gemeente een onderhandeling start voor de eventuele terugkoop van Het Keerpunt te starten met de eigenaar van Het Keerpunt. Voor dit proces heeft de gemeente zes maanden de tijd.
Het 25-meterbad van Het Keerpunt staat los van het voormalige recreatiebad en buitenzwembad, dit is verkocht aan Sweet Lake Wellness, die er een wellness centrum wil bouwen.

 

Stijgende energieprijzen

De eigenaar van Het Keerpunt is in de problemen gekomen door de stijgende energieprijzen en vroeg de gemeente al eerder om financiële ondersteuning.
Het college wil de regie houden over de zwemwatercapaciteit in de stad en is daarom geïnteresseerd in het terugkopen van het 25-meterbad. In de komende periode zal het college afwegen, mede op basis van een extern onderzoek, of Het Keerpunt teruggekocht wordt en zo ja voor welke prijs.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-