antoinette en RoelandWoensdag 29 februari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk  te Zoetermeer worden gegeven door Antoinette Lammers (vleugel) en Roeland Kapaan (saxofoon). Het concert zal starten om 12.45 uur en ongeveer een half uur duren.

Antoinette Lammers studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Tevens studeerde zij kamermuziek en volgde meestercursussen en interpretatielessen voor het romantisch repertoire, waaronder werken van Liszt. Daarnaast heeft zij diploma's behaald voor koor- en
orkestdirectie. Antoinette is als pianodocente verbonden aan de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) en de LNP Piano Academy. Verder is zij regelmatig te vinden op het Nederlandse concertpodium, zowel met een solorecital als bij koren en solisten, als veelgevraagd begeleidster. Zij verzorgde onder andere optredens in het Concertgebouw te Amsterdam en in de Doelen te Rotterdam. Regelmatig houdt zij lezingen over muziek en presentaties over 'Vrouwen in de Muziek' en geeft zij cursussen over 'Luisteren naar Muziek'.

Roeland Kapaan komt uit een muzikale familie en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium schoolmuziek, koordirectie, saxofoon en basklarinet.   Hij maakt deel uit van het Rotterdams Saxofoon Kwartet, dat kamermuziek speelt. Roeland is ensembleleider/dirigent van het Romanov ensemble van de Rotterdamse muziekschool SKVR, en verzorgt arrangementen en bewerkingen van composities voor verschillende ensembles. Hij heeft ervaring in diverse muziekgenres en met bijzondere instrumentcombinaties. Als saxofoondocent is hij verbonden aan de SKVR in Rotterdam en als saxofoon- en klarinetdocent bij het Centrum voor Kunsten in Spijkenisse.

Het concert dat zij gaan spelen in Zoetermeer heeft als titel: De Geschiedenis van de klassieke saxofoon. Op het programma staan werken van o.a. Eccles, Moessorgsky, Planel en Deschamps geprogrammeerd.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk (Dorpstraat 59) zijn gratis toegankelijk en vinden altijd plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-