Dinsdag 9 juli is er een informatieavond over het ontwerp van de wandelverbinding om de Grote Dobbe. De gemeente Zoetermeer gaat een goede en aantrekkelijke wandelverbinding om de Grote Dobbe aanleggen tussen de winkelgebieden van het Stadshart en de Dorpsstraat. Hiermee wil de gemeente niet alleen de winkelgebieden van de Dorpsstraat en het Stadshart beter met elkaar verbinden, maar ook meer levendigheid realiseren in het centrum van de stad.

De verbinding loopt vanaf de Markt, over het Marseillepad, waarbij wandelaars via een brug oversteken naar het Pastoorsbos. Het pad loopt vervolgens door het Pastoorsbos en verder langs de oever van de Grote Dobbe waar een brug de verbinding vormt naar het Dobbe-eiland. De route eindigt vervolgens via een brug weer op de Markt. De gemeente wil meer bruis realiseren in het centrum van Zoetermeer. De ontwikkeling van het gebied rond de Dobbe en de aanleg van een aantrekkelijke wandelverbinding maken hier deel van uit en vallen onder het project Culturele As.

cultureleas

Informatieavond

Op dinsdag 9 juli is er een informatieavond voor omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden over het ontwerp en de situering van de wandelverbinding (rondloop) om de Grote Dobbe en de inrichting van het openbaar gebied.

datum: dinsdagavond 9 juli, 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

plaats: Stadhuis, bedrijfsrestaurant, ingang Frankrijklaan

onderwerp: Ontwerp wandelverbinding om de Grote Dobbe

Het programma bestaat uit een presentatie over het ontwerp, het openbaar gebied en de ligging van de wandelverbinding om de Grote Dobbe. Na afloop is er de gelegenheid tot het stellen van vragen en het plaatsen van opmerkingen. Aanwezigen kunnen ook in gesprek komen met de gemeente aan de hand van de tekeningen. Na de informatieavond zijn de presentatie en een verslag te zien op de website van de gemeente www.zoetermeer.nl/cultureleas

-advertenties-

-goede doel-