Hugo BregmanDe Zoetermeerse zwemmer Hugo Bregman sloeg hard toe op de eerste dag van de Open Nederlands Master Kampioenschappen  korte baan in Heerveen. Het was een mooie en succesvolle eerste dag voor Hugo in de voor hem nieuwe klasse 65+ (65-69 jaar) met 3x goud, een NR, een ER en een WR.

Hugo was al de snelste 60+ Masterzwemmer van de wereld: een superman op de vlinderslag op zowel de korte (25 meter) als de langebaan (50 meter) en hoopte vooraf bij deze kampioenschappen, in de voor hem nieuwe klasse, ook de snelste man te worden. Hugo heeft in de voorbereiding veel gezwommen en aan krachttraining gedaan, onder begeleiding van zijn fysiotherapeut Barry Faas. Deze inspanning wierp op de eerste dag al haar vruchten af.

Records

Vrijdag de 17e februari begon goed voor hem met een nieuw Nederlands record en goud op de 100 meter rugslag korte baan. Hugo’s tijd was net geen Europees record (1:09.47) maar met een tijd van 1:10.02 gaf hij al een goed signaal af. Bij de tweede afstand was het raak. Op de 50 meter vlinderslag korte baan wist Hugo met zijn tijd van 28.42 een verbetering van het oude WR te bewerkstelligen met 23 honderdste van seconden. Hierbij kwam de teller van gouden medailles op twee. Op het eind van de middag zwom Hugo ook nog zijn derde wedstrijd van de dag. Ook op de 200 meter wisselslag korte baan zwom Hugo een nieuwe Europese  recordtijd van 2:32.25, wederom goed voor goud. Al met al een knappe prestatie en dit smaakt naar meer voor de komende dagen.

Zwemvereniging WVZ

Ook Delia Badoux van de zwemvereniging WVZ zwom op haar eerste dag een Nederlands record op de 50 meter vlinderslag in de masterklasse 40+ korte baan. In een tijd van 29:40 was ze de snelste van haar veld. Met 4 Nederlandse records waarvan een WR en een ER op de eerste dag kan met recht gesproken worden van een geslaagde Zoetermeerse start op dit ONMK. 

Foto (rand van zwembad: Reflex mediaproducties)

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-