wethouder Marijke van der Meer bij IKC Prins ClausWethouder Marijke van der Meer heeft afgelopen donderdag, onder toeziend oog van de leerlingenraad van IKC Prins Claus, een gloednieuwe Bieb op School officieel geopend door middel van het doorknippen van een mooi lint. Van der Meer vindt het belangrijk dat kinderen leesplezier ervaren.

De vraag die IKC Prins Claus bezig hield was: ‘Hoe zorgen we er voor dat kinderen plezier aan boeken beleven?’. Daarom is onder het motto 'Heel Claus leest!' gewerkt aan het moderniseren van het boekenbestand op school. Dankzij de samenwerking met de bibliotheek van Zoetermeer staan er nu glanzende, nieuwe boeken in de Bieb op School. Een Bieb op School met een heus uitleensysteem. Nadat de wethouder de Bieb had geopend, liet de voorleeskampioen van IKC Prins Claus, Maurits Schage, de wethouder zien en horen wat het is om echt in een boek te duiken en met stemmetjes het verhaal tot leven te wekken. Daarna had de leerlingenraad nog allerlei vragen aan de wethouder. De wethouder stelde zelf ook vragen rond het belang van lezen, denk bijvoorbeeld aan brieven die je van de gemeente kunt krijgen over iets wat er in Zoetermeer gebeurt. Dan is het belangrijk dat je dit ook echt kunt lezen. De wethouder vertelde de kinderen ook dat zij het heel leuk vindt om wethouder te zijn en dat ze hier heel veel voor mag lezen.

Vanaf vrijdag mogen alle groepen onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers de boeken gaan bewonderen en boeken uitzoeken voor in de klas. Door op school alle kinderen de mogelijkheid te bieden om aansprekende boeken te kiezen en hiermee aan de slag te gaan, geeft IKC Prins Claus ieder kind de kans om het plezier van het lezen te ervaren.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-