cartoon verkiezing 2023 1500px copyOp 15 maart zijn er weer verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten en het bestuur van de Waterschappen. Met uw stem bepaalt u mee wie de komende vier jaar beslissingen nemen over de vele onderwerpen waar de Provinciale Staten en de Waterschappen verantwoordelijk voor zijn.

Op dezelfde dag als de verkiezingen van de Provinciale Staten, zijn ook de verkiezingen voor het bestuur van de Waterschappen. Een waterschap zorgt voor het water in een bepaald gebied.
In Zoetermeer hebben de meeste inwoners te maken met het Hoogheemraadschap Rijnland, maar ook Hoogheemraadschap Delfland en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zijn hier actief. Het Waterschap zorgt voor het water in de buurt, zo denken zij bijvoorbeeld mee over schade door droogte of wateroverlast. Ook zorgen de hoogheemraadschappen voor de zuivering van rioolwater.

De kandidatenlijsten voor de Waterschapsverkiezingen kunt u hier vinden: https://www.kiesraad.nl/actueel/nieuws/2023/02/14/kandidatenlijsten-waterschapsverkiezingen-definitief

Meer weten? Kijk op www.unievanwaterschappen.nl 

-advertenties-

-goede doel-