mesHet college heeft negen kringloopwinkels in Zoetermeer het verzoek gestuurd geen messen meer te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Het vrijwillig verkoopverbod van messen past in het beleid van de gemeente om bezit en gebruik van steekwapens onder jongeren terug te dringen.

Het verzoek van de gemeente voor een vrijwillig verkoopverbod van messen zal geen grote verandering veroorzaken bij de kringloopwinkels, messen die kunnen worden gebruikt als steekwapen worden hier toch al nauwelijks verkocht volgens de grootste kringloopwinkels in de stad.
Harm Meijer, voorzitter Terre des Hommes Zoetermeer, ziet weinig jongeren in de winkel. Er worden vooral huishoudelijke artikelen en kleding verkocht. Meijer: “Het kan voorkomen dat er een keer een tafelmes bij een bestekset zit, maar dat is niet waar de jongeren mee rond lopen. Terre des Hommes zet zich als stichting juist in vóór de bescherming van jongeren en het bestrijden van kinderarbeid. We gaan dan ook zeker geen messen aan kinderen verkopen!”


De Pelgrimshoeve houdt niet alleen messen, maar alle wapens en op wapens gelijkende voorwerpen uit de verkoop. Ook voor sier gemaakte, maar op echt lijkende wapens vallen daaronder. Bauke Wagenaar, Pelgrimshoeve: “Ook sierzwaarden worden door ons onklaar gemaakt door ze zodanig te vervormen dat ze niet meer als wapen herkenbaar zijn en gaan in de ijzerbak. Vroeger brachten we ze naar de politie maar die was daar niet blij mee en wij ook niet. Dus nu vernietigen we ze zelf. Overigens is het uitgesloten dat er aan jongeren messen worden verkocht in welke vorm dan ook. Onze medewerkers zijn oud en wijs genoeg om dat niet te doen.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-