Jooske Rebel 03Huisarts Jooske Rebel van huisartsenpraktijk Bijdorplaan is enthousiast over de aanvraag van thuiszorg via het Regionaal Transferpunt (RTP). De afgelopen drie maanden coördineerden de transferverpleegkundigen van het transferpunt de thuiszorg voor een aantal huisartsen in Zoetermeer.

Dat resulteerde in het sneller regelen van de juiste thuiszorg voor patiënten. Het RTP is een initiatief van Zoetermeer 2025, de regionale samenwerking van zorgorganisaties, de gemeente Zoetermeer en zorgverzekeraars CZ en Menzis.

In één keer geregeld

Met ongeveer 48 thuiszorgorganisaties in Zoetermeer is het soms een uitdaging voor huisartsenpraktijken om de juiste thuiszorg voor hun patiënten te regelen. “Het kwam wel eens voor dat we 4 of 5 organisaties moesten bellen voordat we de thuiszorg voor een patiënt hadden georganiseerd”, zegt Rebel. “Nu het via het Regionaal Transferpunt loopt is het in één keer geregeld. De transferverpleegkundigen weten precies welke thuiszorgorganisatie wijkverpleegkundigen beschikbaar heeft en regelen het voor ons”.

Binnen 48 uur

Suzanne Verburg is transferverpleegkundige bij transferbureau Zorgpension, onderdeel van het Regionaal Transferpunt. “De afgelopen maanden hebben we alle aanvragen voor thuiszorg van huisartsen uit de wijken Dorpstraat, Driemanspolder, Palenstein en Stadscentrum verzorgd”, vertelt Verburg. “Van de 60 aanvragen die we de afgelopen drie maanden hebben gekregen, hebben we voor 59 binnen 48 uur de juiste thuiszorg kunnen regelen. Daarbij kun je als patiënt altijd je voorkeur voor een bepaalde organisatie opgeven”. Verburg geeft aan dat dit succes te danken is aan de thuiszorgorganisaties die hun beschikbaarheid aan het transferpunt doorgeven.

Meer wijken in Zoetermeer

De komende maanden gaat het Regionaal Transferpunt de aanvraag van thuiszorg voor huisartsen uitbreiden naar meer wijken. Verburg geeft aan dat ze dat wijk voor wijk gaan doen. “Ook gaan we onze werkwijze automatiseren om het proces voor huisartsen en thuiszorgorganisaties nog gemakkelijker te maken. Alles om de juiste thuiszorg voor Zoetermeerders zo snel mogelijk te regelen.”

Foto: Huisarts Jooske Rebel regelt de thuiszorg voor haar patiënten via het  Regionaal Transferpunt in Zoetermeer.
Fotograaf: Hilbert Krane

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-