afvalbakwijzer copyHet is een veelgehoorde vraag bij afval scheiden: wat hoort in welke bak? Waar gaan gebruikte theezakjes in, de cups van de waxinelichtjes of dat sinaasappelnetje? De gemeente verwijst hiervoor naar de Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal waarop je precies ziet wat in welke bak hoort.

Met de Afvalscheidingswijzer kun je makkelijk ontdekken in welke afvalbak je jouw afval en producten weg kunt gooien.

Waarom de Afvalscheidingswijzer?

Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden al glas, papier en gft. Maar het kan ook best ingewikkeld zijn. Twijfel je over welk afval in welke bak hoort? De Afvalscheidingswijzer helpt je verder: van aluminiumfolie tot zuivelverpakkingen. Door afval te scheiden, blijft er minder gewoon huisvuil of restafval over. Dat scheelt milieubelasting, want afvalverwerking kost energie en zorgt voor de uitstoot van broeikasgassen, wat leidt tot versterking van het broeikaseffect. De Afvalscheidingswijzer is als app beschikbaar op je smartphone zodat je altijd de juiste info bij de hand hebt. Dat is nog eens handig.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-