Sportpauze 3Onlangs kwam wethouder Ronald Weerwag langs bij IKC Prins Claus, om vanuit de gemeente het Sport-pauzepakket uit te reiken. Na de overhandiging opende hij de penaltywedstrijd tussen de verschillende scholen door zelf de aftrap te nemen.

Daarna mochten de jongens en meisjes van de groepen 6 tot en met 8 om de beurt een penalty nemen onder luid gejuich van de kinderen van IKC Prins Claus en de overblijfmedewerkers.

Sportpauze 2De wethouder en IKC Prins Claus staan allebei achter het belang van bewegen. De school zorgt onder andere voor voldoende ruimte en tijd om lekker buiten bezig te zijn tijdens de overblijf. Doordat de lunchtijd ruim een uur is, kunnen de kinderen altijd na het eten van hun boterham lekker naar buiten.

Sportpauze 1De ruimte om de school nodigt uit tot voetballen, basketballen en andere sporten. Er wordt dan ook regelmatig samengewerkt met de combinatiefunctionaris Sport van de gemeente. Het Sport- pauzepakket werd uitgereikt aan de gymdocent Thijs van Duijn en directeur Zerrne Gerardus.

Het Sport-pauzepakket bestaat uit een mix van sportief en recreatief materiaal, voor binnen en buiten. De gymdocent is blij met deze aanvullende materialen en belooft dan ook te zorgen dat er actief gebruik van gemaakt kan worden. Daarna namen ook de leerkrachten deel aan het penaltyschieten, waarbij het duidelijk werd dat het niet ieders talent is. Maar oefening baart kunst.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-