8180020E 9CF3 4815 9262 2E33583FAC0AMinister Carola Schouten, van Armoede, Participatie en Pensioenen heeft maandag 13 februari een werkbezoek afgelegd bij Humanitas in Zoetermeer. Dit bezoek van de minister was voor een gesprek met Nationaal Fonds Kinderhulp, samen met Humanitas.

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Via een intermediair (dat kunnen vrijwilligersorganisaties zijn, maar ook hulpverleningsorganisaties) wordt er hulp aangeboden om er zo voor te zorgen dat zij er bij kunnen horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Het gesprek met de minister ging over de doelgroep en hoe die bereikt kan worden. Een vrijwilliger van Humanitas kon vertellen hoe een bijdrage van Kinderhulp ontvangen wordt bij gezinnen die bijvoorbeeld in aanmerking komen voor Actie Pepernoot. 

Nina Koper, Humanitas Zoetermeer: "Wat de boodschap naar buiten is, vraag eerder om hulp als je ervaart dat je persoonlijke financiële situatie je stress geeft. In tijden als deze, ben je niet de enige. Humanitas maar ook andere (vrijwilligers) organisaties kennen de weg en gezamenlijk kan er toegewerkt worden naar overzicht en weer meer rust."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-