Lindsay VissersDe 16 jarige Lindsay Vissers uit Zoetermeer is één van de 20 finalisten van de Miss Teen Zuid-Holland 2023 verkiezing (tot 18 jaar). Het misstraject is eind december 2022 van start gegaan en op 12 maart 2023 zal er tijdens de grote finale één finalist gekroond tot nieuwe Miss Teen of Zuid-Holland.

De winnares mag dan door naar de landelijke missverkiezing en daarna mogelijk zelfs internationaal. Lindsay is nog scholiere en zit in haar examenjaar van ONC Parkdreef, daarnaast hockeyt ze al heel lang bij MHCZ.

Lindsay was bijna te laat met het inschrijven en kreeg als een van de laatsten te horen dat ze bij het selectieproces voor de finalisten zat. “Ik was erg verbaasd, want toen ik mezelf inschreef, dacht ik: ‘gewoon leuk’.  Laat ik het proberen", vertelt Lindsay. Toen ze te horen kreeg dat ze erbij zat moest er nog snel van alles worden geregeld.

Waarom doe je mee?

Lindsay wil van jongs af aan al modellenwerk gaan doen. Ze volgt dan ook al heel lang een aantal bekende modellen. Er wordt nu al vaak tegen haar gezegd dat ze er geschikt voor is. Maar zover is het nog niet. “Toen ik dit voorbij zag komen dacht ik dat wel leuk zou zijn om hier ervaring mee op te doen, zeker omdat je ook een aantal trainingen krijgt”, gaat Lindsay verder. ”Ik wist in het begon nog niet wat het allemaal inhield en dacht ik schrijf me gewoon in en zie wel. Mogelijk is dit een goede opstap naar het echte modellenwerk. Het is ook belangrijk om vertrouwen in jezelf te hebben als je meedoet aan zo’n verkiezing en dat helpt mij ook om wat meer zelfverzekerder te worden”.

Challenges

Op weg naar de verkiezing doen de finalisten verschillende activiteiten om alles te leren wat nodig is voor een miss. Zo bezoeken deLyndsay Vissers2 finalisten sponsoren van de organisatie en krijgen ze catwalk trainingen. Ook doen ze ‘challenges’ op hun sociale media, zoals filmpjes maken voor de sponsoren, een foto maken met een bekend persoon en recent nog een Valentijnsfoto publiceren. Tevens zetten alle finalisten zich in voor de LINDA foundation voor goede doelen.

“1 op de 9 kinderen kunnen in Nederland niet sporten of hebben geen winterjas. En met dit goede doel wil ik helpen om geld op te halen voor de kinderen die dat niet hebben”, aldus Lindsay. De ‘challenges’ kosten wel veel tijd en moeten vaak in een kort tijdsbestek worden uitgevoerd. “Zeker nu ik in mijn examenjaar zit is dit wel een erg zwaar programma”, geeft Lindsay toe.

Er wordt op veel dingen gelet

Je kunt ook allerlei subtitels winnen zoals Miss Charity, Miss Social Media of Miss Photogenic. Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van een Missverkiezing het gaat niet alleen om uiterlijk maar vaak ook heel erg om het innerlijk. “Er is echt een beeld van een Missverkiezing, dat het een vleeskeuring is en mensen zeggen dan dat andere mensen niet zo knap zijn, dus maken ze geen kans. Dat is niet zo. Er wordt op veel meer dingen gelet: of je op tijd komt, goed meedoet, op je gedrag, of je goed presenteert. Je moet ook een visie hebben. Ik vind elkaar met gelijkheid en met respect behandelen erg belangrijk! Daarnaast ben ik de enige roodharige in de groep wat mij misschien wel een beetje gaat helpen tussen alle blond- en bruinharigen”, glimlacht Lindsay.

Publieksstemming

Er loopt in de aanloop tot de finale al een stemronde waar het publiek via SMS haar stem kan uitbrengen. Deze stemming telt voor 10% mee in het eindoordeel van de jury. Daarnaast wint de finalist met de meeste publieksstemmen de titel van Miss Popularity of Zuid Holland 2023. De uitslag wordt tijdens de finale bekend gemaakt. “Ik kan nog wel wat stemmen gebruiken”, erkent Lindsay.

De finale

Op 12 maart vindt de finale plaats, die bestaat uit verschillende rondes: een voorstelronde, een bikinironde en een gala-ronde. De gala-ronde lijkt Lindsay het leukst. “Ik heb een heel leuke lange glamour jurk. Bij de laatste ronde moeten de finalisten ook hun mening geven over een aantal actuele nieuwsonderwerpen. Ik heb er nu al zin in”, vertelt Lindsay. Lindsay geeft aan dat ze in de finale op hoge hakken moet lopen, daar moet ze nog even in oefenen. “Dat is best wel lastig, ik hoop niet dat ik val, maar iedereen vindt het spannend.”

Om te kunnen winnen heeft Lindsay wel nog wat stemmen nodig. Stemmen kan door te sms’en naar 3010: Poll Zuidholland Lindsay (de kosten hiervoor bedragen €1,10).

Tekst: Christ van Gestel

-advertenties-

-goede doel-