In het kader van Eenzaamheid in Beeld wijdt onze huiscolumnist de komende weken zijn column aan dit onderwerp. Ook dit onderwerp zal hij belichten op geheel zijn eigen wijze. En ja, ook dit onderwerp kan hem ontroeren, ergeren of doen verzuchten. Deze week dus: Eenzaamheid deel I.

eenzaam 1De regendruppels slaan neer tegen de ruit, om daar vervolgens uiteen te spatten, vervormen zich dan langzaam tot hele kleine straaltjes en vinden zo hun weg naar de plantenbakken met geraniums.
Het is ook gelijk het enige uitzicht wat ik vandaag heb en bepaalt mijn humeur danig. Want dit weer is al even druiliger als mijn stemming. Om de tijd te doden omdat de tijd nog geen afscheid van mij wil nemen, zit ik hier mijn gedachten te verliezen aan het staren naar, ja, naar wat eigenlijk? De tijd die voorbijgaat. Zoals ook het buurmeisje, huppelend aan de hand van haar vader, haar tong zover als mogelijk uitstekend (helaas, niet naar mij) om de waterdruppels op te vangen. Blijkbaar heeft de man een vaderdag. Waarbij ik denk: dag vader. En zwaai, maar ze zien me niet. De buurvrouw van de overkant die de deur uitkomt zoals elke dag en naar haar zus gaat om koffie te gaan drinken die in dezelfde straat woont, is blijkbaar iets vergeten want schiet vlug terug het huis in. En komt terug met een paraplu. Natuurlijk. Ik zwaai, ze ziet me niet. En leeg is de straat weer. Zoals mijn kamer. Mijn bank, mijn eetstoelen. Zal ik dan ook maar koffiezetten? Zoals gisteren, eergisteren, de verdomde hele week al. Ik hoop zomaar dat de koffie op is, maar weet wel beter. Weg smoes om een boodschap te doen in de hoop dat, ja wat eigenlijk? Ja, misschien word ik aangesproken als ik mijn boodschap scan. Maar hoop vervliegt zoals ook mijn verwachtingen. Dag dag zoals zovelen. Dag zo velen. Morgen eerst maar eens die geraniums wegflikkeren. Misschien dat iemand mij dan ziet.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-