zaailingenOp honderden locaties in het land kunnen zondag 12 februari tussen 14 en 16 uur zaailingen worden ingeleverd. Ook bij Bomenhub GeuzeGroen (tegenover Edisonstraat 200) in Zoetermeer. Doel van 'Doneer een zaailing Dag' is om circulair boomgebruik in de gemeente te bevorderen.

Op Bomenhub GeuzeGroen kunnen zaailingen die op één plek ongewenst zijn gebracht worden en door mensen die bomen willen planten weer opgehaald worden. In bijna iedere tuin is wel een jonge boom of struik te vinden die te weinig licht krijgt of ongewenst is. Dus verzamel zaailingen en stekken uit eigen tuin en breng ze naar de bomenhub. Vrijwilligers zorgen dat ze een goed plekje krijgen.


Doneer een zaailing dag: Hoe werkt het?


Elke boom of struik produceert ieder jaar zaailingen. In een achtertuin is vaak geen ruimte voor al die zaailingen om een volwassen boom of struik te worden. Meer Bomen Nu roept daarom iedereen op om zaailingen en stekken uit eigen tuin naar één van de vele inleverpunten te brengen. Vrijwilligers planten ze vervolgens op een geschikte locatie, waar ze wel kunnen uitgroeien.
Zaailingen: Ga in de tuin op zoek naar zaailingen van bomen en struiken tussen 50-200 centimeter hoog. Haal het hele boompje/struik uit grond met zoveel mogelijk wortel. De kluit kan je er afschudden en hoef je niet mee te geven.
Stekken zijn ook welkom. Elke tak van een wilg, populier, vlier, vlinderstruik of vijg kan je in de grond steken. Grote kans dat er een nieuwe boom of struik opkomt.

Het is fijn voor de ontvanger als de zaailingen zijn voorzien van een label met de soortnaam erop.
Lever de zaailingen zondagmiddag 12 feb tussen 14.00-16.00 in op één van de vele bomenhubs of plantlocaties

Wie: Meer Bomen Nu Bomenhub GeuzeGroen

Waar: Edisonstraat t.o. nummer 200, 2722 PW Zoetermeer

Wanneer: zondag 12 februari van 14 - 16 uur

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-