Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Een beetje meer of minder?

bevrijdingsfestival podiumGoed nieuws. De gemeente kan doorgaan met het bevrijdingsfestival. Het moet voor de enthousiasteling een hele bevrijding zijn geweest bij het horen van dat goede nieuws.

En het gemeentebestuur bevrijdt van het imago van ‘niets kan meer’. Of het meer zal worden, valt wel te betwijfelen maar een kniesoor die daarom huilt. Laat maar komen, al die sterren, gevallen of niet. Maar het te organiseren feestje triggert mij wel omdat bevrijding naar mijn mening ook over iets anders moet gaan dan alleen feesten. En het heeft er de dagelijkse schijn van dat we dat aan het vergeten zijn. Zoals afgelopen week een schrijver zijn opdracht teruggeeft omdat er bedreigingen aan zijn adres zijn geuit. En dat omdat er mensen zijn, hoewel ze de benaming mens niet waardig zijn, die als het hen niet zint wat de schrijver schrijft, hun ongenoegen, het liefst unaniem, op sociale media uitbraken. Braken doe je meestal als je ziek bent, alleen is dit een ziekte de wel erg besmettelijk aan het worden zijn. Feesten zonder die ziekte lijkt me een hele mooi bevrijding.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-