6S7A6511In 34 Zoetermeerse huiskamers traden afgelopen zondag 5 februari lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten. Bezoekers zochten en vonden huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances.

Naast huiskamers hebben ook buurthuizen, zorgwoningen en jongerencentra hun deuren geopend en een podium gecreëerd voor lokaal talent. Bij wijkcentrum de Vlieger traden bijvoorbeeld maar liefst drie acts op, hier kon je genieten van Vrouwenkoor Enjoy, New Vintage en FMajeur7. Bij Trefpunt Haagsebos bracht Everlite for Hawaiians wijkgenoten bij elkaar.

 

 6S7A6466  6S7A6541


Programmamakers Yop & Rosalie: “Het was weer in feest in Zoetermeer! Zo waren er verschillende coverbands te horen zoals Coverband HighFun, Friday Five en KOKO Cherry. Maar ook mooie verhalen van ‘De Woordentovenaar’ en ‘Waarom is een gedicht als een bijbel? Of ook weer niet’. Het brede programma zorgde ervoor dat veel wijkgenoten weer gezellig bij elkaar kwamen. Wij kijken alweer uit naar de volgende editie!”

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt in Zoetermeer in samenwerking met CKC & Partners georganiseerd.

Foto's: Theo van Houdt, Marja de Laaf, Jeroen Stahlecker

-advertenties-

-goede doel-