voedselbank 2023"We hebben met spoed groente nodig", vertelt Henk Baars, vice-voorzitter van Voedselbank Haaglanden. "Groente in pot, groente in blik, groente in zak. Alles is welkom, als het maar houdbaar en eenvoudig uit te delen is".

De voedselbank vraagt aan iedereen die iets kan missen om te helpen. "Samen kunnen we ervoor zorgen dat de klanten van de voedselbank voldoende eten krijgen". Henk Baars: "Op dit moment kopen we groente in, maar dat is duur en dat kunnen we niet lang volhouden. Het gaat om zulke grote hoeveelheden. Het aantal klanten van de voedselbank is enorm gegroeid. Tegelijkertijd krijgen we steeds minder voedsel binnen, doordat het ook voor ondernemers dure tijden zijn".

Een jaar geleden (januari 2022) kregen 1463 huishoudens in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer voedselhulp van de voedselbank. Inmiddels zijn dat 2216 huishoudens. Grote huishoudens ontvangen meerdere voedselpakketten. Henk Baars: "Dit betekent dat we elke week meer dan 2300 voedselpakketten moeten vullen. We zijn enorm dankbaar voor alle inzamelacties die rond de feestdagen zijn gehouden voor de voedselbank. In december was het topdrukte en kregen we heel veel ingezamelde producten binnen, maar nu is ons distributiecentrum weer bijna leeg. We hebben vooral groente nodig, maar ook rijst, pasta, pastasauzen, olijf- of zonnebloemolie en soep.”

Inleveren kan bij 1 van de uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk of Zoetermeer. De adressen en openingstijden zijn te vinden op: www.voedselbankhaaglanden.nl/uitgiftepunten

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-