Hilko Folkeringa 2Hilko Folkeringa, directeur-bestuurder van Stadstheater Zoetermeer en restaurant STAGE kitchen & café, gaat de culturele instelling verlaten. Na 16 jaar theaterdirecteur te zijn geweest, waarvan de laatste vier jaar in Zoetermeer stopt hij per 1 juli 2023.

Folkeringa geeft vanaf begin 2019 leiding aan het Stadstheater en STAGE kitchen & café. Sinds zijn aantreden heeft hij voor verschillende uitdagingen gestaan en was hij verantwoordelijk voor diverse succesvolle veranderingen die de organisatie heeft doorgemaakt. “Het zijn vier bewogen jaren geweest, waarin we onder andere de coronacrisis hebben doorstaan. Ik ben trots op hoe we dat gedaan hebben en wat we hebben bereikt. Dat heb ik mogen doen met een team betrokken medewerkers en vrijwilligers. Samen hebben wij de organisatie verder gebracht”, concludeert Folkeringa, terugkijkend op de afgelopen jaren.

De komende maanden blijft Folkeringa in functie, werkt hij aan zijn overdracht en draagt hij zorg voor het succesvol afsluiten van het huidige theaterseizoen. Rob Janssen, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De mededeling van Hilko dat hij gaat stoppen kwam voor ons onverwacht. Met hem aan het roer zijn er in de afgelopen moeilijke jaren door hem en zijn team flinke stappen gezet, waarmee de continuïteit is gewaarborgd en de positie van het Stadstheater in het culturele veld is verstevigd. We verliezen met zijn vertrek een goede en bevlogen directeur. Tegelijkertijd snappen wij zijn afwegingen en respecteren zijn besluit. We wensen hem alle goeds voor de toekomst.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-