dna zoetermeerIn het Project DNA Zoetermeer toont Museum De Voorde in een depot opstelling de door Zoetermeerders geschonken objecten uit 2008. Vijftien jaar vroeg het toenmalige Stadsmuseum in het participatieproject ‘Give & Take’ inwoners om een voorwerp dat hun ‘thuisgevoel’ in Zoetermeer symboliseerde.

Aan de vooravond van de participatiemaatschappij werd ruimte gegeven aan het publiek om in de rol van de conservator te kruipen. In een vervolgproject ‘De Wonderkamer’ werden deze voorwerpen tijdens masterclasses en ateliers onderzocht op hun betekenislagen onder begeleiding van museale experts.

Burgerparticipatie is inmiddels gemeengoed geworden, het museum toont nu nogmaals alle toen geschonken objecten. In workshopvorm begeleidt Museum De Voorde een serie workshops met Zoetermeerders over deze ‘Collectie Zoetermeer 2008’. Wat zegt dit erfgoed door de ogen van de huidige inwoners over het verleden, het heden en de toekomst van Zoetermeer? Zijn dit objecten waarmee inwoners zich vijftien jaar later mee verbonden voelen? En vanuit welk perspectief laat deze deelcollectie in zijn geheel een beeld zien van Zoetermeer?

Deze vragen komen uitgebreid aan bod in de Workshop DNA Zoetermeer.

Naast de workshop organiseert Museum De Voorde de Lezing 'De ontmanteling van de Mandela-brug' en de Masterclass: Emotienetwerken en erfgoedwijsheid in samenwerking met Imagine IC.

DNA Workshop:
Vrijdag 17 februari 2023 (10.00-12.30u) of Donderdag 2 maart 2023 (14.30-17.00u)

Lezing: 'De ontmanteling van de Mandela-brug':
Donderdag 9 februari 2023 van 19.00-20.30 uur

Masterclass door Imagine IC - Emotienetwerken en erfgoedwijsheid:
Woensdag 15 februari 2023 van 14.30-17.00 uur

Slotdebat: De Collectie Zoetermeer 2008-Revisited:
Zondag 12 maart 2023 van 13.30-17.00 uur

 

Ben je geïnteresseerd en wil je deelnemen? Schrijf je dan in via dit inschrijfformulier: https://forms.gle/onaCj4tz6xH33aLi8

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-