Bevrijdingsfestival Zoetermeer 2018 Foto Patricia Munster 009 copyDe gemeente is bijna 1,7 ton goedkoper uit met het organiseren van twee festivals in de stad nu Netwerk Zoetermeer dit niet meer organiseert. Bevrijdingsfestival Zoetermeer wordt nu georganiseerd door DN-Leisure, Culinair Zoetermeer is overgenomen door Timeless Events.

De gemeente moest snel op zoek naar andere organisatoren, toen Netwerk Zoetermeer in november aangaf te stoppen met het organiseren van evenementen. De gemeente vond de gratis toegankelijke evenementen Bevrijdingsfestival Zoetermeer en Culinair Zoetermeer zo belangrijk dat zij evenementenorganisaties gevraagd hebben om dit op zich te nemen. Vanwege de korte tijd tot aan de evenementen was er geen tijd om een normale aanbestedingsprocedure te starten.

Wethouder Iedema laat de gemeenteraad in reactie op vragen van de LHN weten dat de kosten voor deze aanbestedingen beduidend lager zijn dan wat er voor Netwerk Zoetermeer op de begroting stond. Het Bevrijdingsfestival wordt nu begroot op € 214.500,-, terwijl het voor € 265.300 op de begroting van Netwerk Zoetermeer stond. Bij de organisatie van het festival Culinair Zoetermeer scheelt het zelfs € 118.275,-, waardoor het totale voordeel voor de gemeente uitkomt op € 169.075,-

Wethouder Jan Iedema, City-marketing en Evenementen, kan nog niet vertellen waar dit verschil precies in zit. De opdracht aan de evenementen organisatoren was om een vergelijkbaar festival neer te zetten. Iedema: "We maken de balans op bij de evaluatie in september, als de evenementen geweest zijn. Dan pas kan ik zeggen of ik blij ben met wat neergezet is voor deze prijzen."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-