Foto Caroline de Winter 1
Vanaf november afgelopen jaar is Netwerk Zoetermeer weer flink aan de slag geweest met het verzamelen van donaties voor de jaarlijkse Voedselbankactie Zoetermeer. Dankzij de vele donaties van bedrijven én particulieren in de stad, is het doelbedrag van € 8.000 ruimschoots behaald.

De teller is namelijk geëindigd op maar liefst € 10.725. De cheque met de opbrengst van de Voedselbankactie is deze week door Ruud Steggerda, directeur van Netwerk Zoetermeer, overhandigd aan Joost de Jager, coördinator van Voedselbank Zoetermeer.

Ruim 300 voedselbankgezinnen

Met de Voedselbankactie die Netwerk Zoetermeer sinds 2012 jaarlijks organiseert, wordt er geld opgehaald voor klanten van de Voedselbank Zoetermeer, onderdeel van Voedselbank Haaglanden. Met een groei van 35% in cliënten vergeleken met een jaar geleden heeft Voedselbank Haaglanden op het moment te maken met het hoogste aantal cliënten ooit. Ruim 300 gezinnen hiervan krijgen de wekelijkse voedselsteun bij Voedselbank Zoetermeer. Met de € 10.725 die is opgehaald zullen deze Zoetermeerse gezinnen de komende periode tijdens de vakantie en met Pasen extra aanvullingen krijgen op het basispakket, zodat ook zij extra kunnen genieten van de aankomende feestdagen.

 

Geen strijkstok

Net als in andere jaren wordt de opbrengst van de Voedselbankactie door Adriaan Verheul, eigenaar van supermarkt PLUS Verheul, omgezet in royale boodschappenpakketten. Honderden tassen met producten die klanten van de voedselbank zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven, worden ‘zonder strijkstok’ door Adriaan Verheul bij de uitdeelpunten van de Voedselbank bezorgd.
Het bestuur van Netwerk Zoetermeer én de vele vrijwilligers van de Voedselbank in Zoetermeer zijn erg blij met deze samenwerking en met het behaalde resultaat. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de Voedselbank ook werkelijk ontvangt waar op dat moment het meeste behoefte aan is.

De cheque is door Ruud Steggerda en Adriaan Verheul uitgereikt bij PLUS Verheul in Benthuizen. Namens de Voedselbank dankt Netwerk Zoetermeer iedereen die dit jaar een donatie heeft gedaan.

Foto: Caroline de Winter

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-