De politie Zoetermeer heeft vier mannen aangehouden voor mobiel banditisme, rondrijdende dieven die katalysatoren steelt en dan snel met hun auto wegrijden. Deze vorm van internationale georganiseerde misdaad heeft de aandacht van de politie.

Mobiel banditisme gestolen uitlaten in auto copyOp de A12 heeft de politie een bestelbusje staande gehouden met daarin vier personen met een buitenlandse nationaliteit. In eerste instantie leek het te gaan om drie mannen, maar later bleek er nog eentje in de laadruimte te zitten.  Ook trof de politie meerdere katalysatoren aan. Deze zijn snel onder een auto vandaan te halen en leveren een aantrekkelijk bedrag op.
Het viertal werd niet alleen aangehouden voor diefstal, maar ook voor heling en witwassen. 

Omdat zij verdacht worden van mobiel banditisme, is er een grote kans op strafverzwaring. Deze vorm van internationale criminaliteit is lastig te bestrijden omdat de criminelen door delen van Europa reizen en geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Hun opdrachtgever verblijft meestal in het buitenland om onder de radar te blijven. Het OM heeft daarom besloten hoge straffen te eisen voor dit soort delicten binnen het gebied mobiel banditisme. Tegen dit soort criminelen worden alleen nog maar onvoorwaardelijke gevangenisstraffen geƫist.

Bron: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-