Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De krachtige leerkracht.

regenboogWat onwijs verstandig om als minister van Onderwijs onderwijs op te snuiven. Ervaar maar waar de praktijk mee worstelt. Hoewel ik dit als uitzondering, de minister van justitie niet wil aanbevelen, maar dat terzijde. Lovenswaardig is ook dat het werkbezoek hier ging om een school die in een wijk staat waar ze in Bloemendaal en op sommige ministeries, geen idee hebben van het bestaan daarvan. Ik reken erop dat door het bijwonen van een rekenles in groep acht hij aan het denken is gezet over het rekenniveau van het kabinet waar cijfers boven en onder de streep meestal niet kloppend blijken te zijn. Het zal tijd kosten, dus laten we ons nog maar niet al te snel rijk rekenen, maar zijn rijke opgedane ervaring mag er zijn. Het bijwonen van de gymles heeft hem hopelijk bewogen om niet altijd mee te bewegen richting geitenpaadjes, maar hindernissen wel degelijk nemen en elke uitdaging aangaan in plaats van een commissie te benoemen. Maar wat zeker in het oog sprong, zijn voornaamste conclusie op twitter was dat hij ongelooflijk onder de indruk was van wat een leerkracht wel niet voor elkaar kan krijgen in een half jaar. Tja, dat is wel duidelijk: er zitten geen leerkrachten in de regering.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-