ilion polsstokgala12

Afgelopen zaterdag werd de 9e editie van het Klaverblad polsstokgala gehouden. In de hal van atletiekvereniging Ilion verscheen een groot internationaal deelnemersveld aan de start en zij streden in een gezellige ambiance om de titel.

                  


Toeschouwers konden dit spectaculaire atletiekonderdeel goed volgen en zij zagen diverse records van dichtbij sneuvelen. Bij de junioren waren het Twan van Rijn en Melchior Treffers die tot een hoogte van 4.62 meter wisten te komen. Ilion-junior Alex van der Voort wist tot een hoogte te komen van 4.22 meter en pakte daarmee de 4e plaats. Bij de Elite vrouwen was het een spannende strijd tussen de Nederlandse Marijke Wijnmalen en de Duitse Clara Rent, maar de strijd werd door de Nederlandse beslist met een sprong over 4.15 meter. Namens Ilion kwamen Noga Piepenbroek (3.75 mtr) en Saskia van der Boor (3.65 mtr) in actie en bleven net onder hun persoonlijke record.

                  ilion polsstokgala8


                De overwinning bij de Elite mannen ging naar Menno Vloon. Op de Nederlands Kampioen stond deze dag geen maat. Met een sprong van 5.60 meter was hij veruit de beste en hij sprong hiermee naar de overwinning. De nummer 2 werd de Fransman Rouana (5.20mtr) en het brons was voor de Bulgaar Evgeni Enev (5.00 mrt).


In de hal van Ilion konden kinderen ook al hun talenten laten zien. Zij werden aangemoedigd om al hoge sprongen te maken en mochten daarna met de atleten op de foto. De wedstrijd werd gesteund door de: Klaverblad Verzekeringen, Slootweg Consultancy, ABC Archief, PhotoBoothPoint en IndoFoods.

Foto's: Ernst van Erkelens, meer foto's: https://ernstvanerkelens.smugmug.com/Polsstokhoog-Gala-2023/

Leon Koppenol, meer foto's: https://myalbum.com/album/P9wgZ42EdW8zee/

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-