In een volgepakte sporthal De Veur was afgelopen zaterdag een wedstrijd met grote belangen in de hoofdklasse van het zaalkorfbal. Meervogels stond op 4 punten en kon met een zege tegen KVS uit Scheveningen voor even afstand nemen van de onderste regionen van de poule.


DSC 0146Deze tweestrijd was tevens een reprise van de finale van de Haagse Korfbaldagen een aantal maanden geleden. In die finale ging Meervogels pas tijdens de golden-goal periode onderuit dus er waren wel wat – positieve – wraakgevoelens die mee zouden spelen.
Meervogels nam snel een 2-0 voorsprong door oud KVS coryfee Bastiaan Overwater, maar gedurende de 1e helft zou KVS toch licht de overhand hebben en steeds een gaatje van 1 of 2 treffers creëren.
Het was vooral de kleine Youri Nadorp die met 6 doelpunten in de 1e periode voor KVS een stevige duit in het zakje doet zodat de Scheveningers met een voorsprong van 9-11 de kleedkamer in gingen.
Weliswaar was ook de 1e treffer in de 2e periode er een van de gasten, het spel werd vervolgens grote delen door De Meervogels gedicteerd. KVS viel volledig stil en moest lijdzaam toezien hoe Meervogels , mede door fraaie treffers van Bastiaan Overwater, Mike Roos en Eline van Lomwel de stand niet alleen gelijk trok naar 13-13, maar in een tijdsbestek van 7 minuten uitliep naar maar liefst 17-13.
Toch lukte het KVS om zich op te richten in de wetenschap dat een nieuwe nederlaag zou zorgen voor een wel heel penibele stand op de ranglijst. Via 17-15 zorgde Bastiaan Overwater weliswaar voor de 18-15 maar dat was onvoldoende om de zege al binnen te halen. Twee treffers voor de gasten zorgden voor een 18-17 stand als de laatste minuut in gaat.


Twintig seconden later barst De Veur uit zijn voegen als Mike Roos van Meervogels ogenschijnlijk de bevrijdende treffer voor zijn rekening neemt.
In de chaos die dan ontstaat, blijkt dat scheidsrechter Eric de Vos gezien zou hebben dat Eline van Lomwel onrechtmatig de paal zou hebben aangeraakt. Daarbij werd wel op een onbegrijpelijke wijze voorbij gegaan aan de reden waarom dit gebeurde: namelijk een duw in de rug van Eline.
Onderling was er ook onduidelijkheid tussen de beide scheidsrechters maar de beslissing bleef staan waardoor Meervogels nog 38 seconden moest bibberen.
De deksel komt dan vervolgens mokerhard op de neus van de thuisploeg terecht als 12 seconden later Fleur v.d. Ende de gelijkmaker scoort en de eindstand bepaald op 18-18.


Meervogels blijft 2 punten boven KVS staan op de 6e plaats en gaat volgende week op bezoek bij KV Wageningen.

Doelpuntenmakers : Bastiaan Overwater (6), Eline van Lomwel en Mike Roos (3), Anine Kerrebijn en Danny Schulting (2), Thom Weidmann en Jaimy Roos (1)

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-