Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Leren, leren, leren. Voor je toekomst.

 

studerenDeze week leek het wel een goed-nieuwsshow voor de inwoner van Zoetermeer. Binnenkort Crazy Sales in de Dorpstraat, moet niet gekker worden. Introductie van een bomenmeter, geweldig toch, wat een zinvolle tijdsbesteding. Noodfonds energiearmoede, waarschijnlijk dat de overtollige bomen van pas kunnen komen. Eenzaamheid bespreekbaar maken dus lang, heel lang praten over. Gratis bomen, af te halen bij Kees, een boom van een kerel. Dakbesteding, moet er zon- of wateropvang op ons dak, en als we het nog redden voor de zondvloed, scholen (ver)bouwen.

Om met het laatste te beginnen, een tochtvrij, zuurstofrijk, niet lekkend schoolgebouw met het juiste kleur dak, is belangrijk om later goed te kunnen tellen, o.a. bomen. Om te leren delen, kun je de korting bij die te gekke Sale bepalen. Om een goed diploma te behalen zodat mensen ondanks dat behalen van, later toch de energienota niet kunnen betalen. Om kleuren te leren, zodat je dan kan bepalen: is het een rood of blauw dak en wat voor opvang er dan nodig is. Om te leren lezen zodat je eenzame ouderen voor kunt lezen uit ‘Alleen op de wereld’. Om goed te leren spreken in het openbaar zodat je uit kunt leggen dat het zwembad duurder uitvalt en armoede bestreden moet worden. Eigenlijk als ik het zo lees, dank zij een goed schoolgebouw, kun je ook wethouder worden.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-